AFRA JALO REEF
Bu harika balık nasıl olurda şimdiye kadar ülkemize girmez.Diyerek söze başlamak istiyorum.. Yaklaşık 1 yıldan buyana bu balığı düşledim/düşledik.Nihayet benim küçük tankımda ( 130*80*60h) J
CYNOTILAPIA AFRA JALO REEF.Evet Latince adı tam olarak bu, ama ben kısaca jalo reef diyorum.Çoğu kaynakta Etçil beslenme tarzı yazılsa da, bu kadar harika renklere sadece etçil beslenme ile kavuşabileceğini sanmıyorum ki; bazı kaynaklar da ise otçul beslenme olduğu yazılmaktadır.Öyleyse doğada olduğu gibi yapmak yani; otçul ağırlıklı, etçil demek bana daha uygun geliyor.
Malawi gölü Nkhotakota kesiminin kuzey ve batı kıyısında bulunmaktadır.Kayalara yakın açık alanlarda yaşamayı severler.Doğada büyük mağara içlerinde yada nadiren kumluk alanda yumurtlama işlemi gerçekleşir.Erkekler genelde karanlık mağaraların da dinlenirken, dişiler büyük gruplar halinde gün ışığında açık alanda gezinirler. 2 erkek 3-4 dişi hobici için yeterli bir kolonidir.Yavruların bakımı ve gelişimi diğer malawi türleri gibi, ilk 1-2 haftadan sonra canlı artemia ile yapılırsa maksimum verim alınır.
Mizaçlarına yumuşak sert denilebilir.Bu da demek oluyor ki, tankınız yeterli büyüklükte ise,baskınlık ve üreme dönemleri dışında büyük sorunlar çıkarmayacaklardır. 23-27 derece, 7,5-9 Ph aralığında, sert sularda rahatlıkla yaşayabilirler.
Doğada erkekler 8-9 cm, dişiler 6-7 cm aralığına kadar büyüyebilir. Erkekler buz mavi gövdesini dikine kesen 5 belirgin, 1-2 silik siyah bant ve yüz maskesi ile harika görünürken, açık hardal sarısı dorsal(sırt) yüzgeci balığın ihtişamını tamamlar. Dişiler çoğu diğer malawi dişileri gibi açık gri yada kahverengi vücut yapısına sahipken, güzel tarafları bunlarında sırt yüzgeçlerinin erkeklerin ki gibi sarı olmasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder